Leibomen

Leibomen

Leibomen zorgen vaak net voor dat extra beetje privacy in de tuin. Leibomen zijn ook ideaal om een hoogte accent in de tuin aan te brengen zonder veel ruimte in te nemen.

Met leibomen kunt u mooie afscheidingen of een zonwering maken. Leibomen kunnen wij leveren in diverse soorten en maten. Daarnaast is ook de stamhoogte variabel en door u te bepalen. Hieronder staan de bekendste bladverliezende en bladhoudende leisoorten. De bekendste zijn echter de leilinde en leiplataan.

Carpinus Betulus

De Carpinus betulus is een trage groeier. Hierdoor is hij goed te gebruiken in kleinere tuinen. Een ander voordeel is dat hij zijn bruine blad behoud in de winter. Hierdoor geeft hij jaarrond afscherming. De boom is leverbaar in de volgende maten.

Pyrus calleryana Chanticleer

De leipeer is de mooiste leiboom. In het voorjaar is hij met zijn witte bloesem een schitterende blikvanger. Daarna krijgt hij mooie kleine groene bladeren. De boom is leverbaar in onderstaande maten.

Liquidambar

De liquidambar heeft eveneens een grote sierwaarde. Het middelgrote blad verandert van de groene zomerkleur naar een mooie donkerpaarse kleur in de herfst. De liquidambar wordt geleverd met kluit.

Photinia fras. Red Robin

De leiphotinia behoudt jaarrond zijn groene bladeren. In het voorjaar lopen de bladeren rood uit zoals op de foto. De bomen worden geleverd met een rek van Bamboe De volgende maten zijn leverbaar.

Prunus laur.

De laurier als leivorm is ook een groenblijvende boom welke niet al te snel groeit. De boom wordt geleverd als schermvorm en heeft een rek van 150 bij 130 cm. Hij kan in onderstaande maat geleverd worden.