Klimop

Klimop

Klimop of Hedera is een wintergroene klimplant of struikje dat bijna overal wel wil groeien, zelfs op een plekje met alleen maar schaduw.

Klimop is voor velen een bekende tuinplant. Bijna overal groeit deze plant wel ergens. In een pot, tegen een gaaswerk of tegen een muur. Maar ook als bodembedekker is klimop prima te gebruiken. Klimop groeit bovendien uiterst goed in de schaduw en onder bomen; meestal een lastige plaats voor planten om te groeien.

Over Klimop

Klimop (Hedera helix), ook wel eiloof, veil of ifte genoemd, is een groenblijvende, houtige liaan uit de klimopfamilie. De plant groeit op vochtige, voedselrijke grond langs muren en tegen bomen waaraan de plant zich met korte luchtwortels vastklampt.
Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van gestokte hedera/klimop. De hedera hibernica is de meest voorkomende en gebruikte klimopsoort. Hij groeit snel en heeft mooi frisgroen groot blad.
Hij is ideaal te gebruiken voor de begroeiing van hekwerken, schuttingen en muren. Met 4 tot 5 stuks per strekkende meter krijgt u een goed resultaat.

Bestel Hedera Helix Hibernica