Dakbomen

Dakbomen

Deze bomen zijn ideaal om te planten op uw terras. Naar verloop van tijd geven ze de gewenste schaduw als levende parasol. De onderstaande soorten zijn ideaal als dakvorm.

Met leibomen kunt u mooie afscheidingen of een zonwering maken. Leibomen kunnen wij leveren in diverse soorten en maten. Daarnaast is ook de stamhoogte variabel en door u te bepalen. Hieronder staan de bekendste bladverliezende en bladhoudende leisoorten. De bekendste zijn echter de leilinde en leiplataan.

Dakplataan

De dakplataan wordt al jaren gebruikt als natuurlijke parasol. Dakplatanen zijn sfeermakers bij uitstek voor elk terras. Dakplatanen creëren al snel na de aanplant een mediterraan gevoel. De bast van de dakplataan schilfert af op oudere leeftijd. De bomen worden standaard geleverd met een bamboerek van 150 bij 150 cm.

Moerbij dakvorm

De Morus alba ‘Platanifolia’ dakvorm heeft grote diep ingesneden bladeren en heeft een dichte bladstructuur, dus zeer handig als schaduwboom. Doet het goed op alle gronden en kan goed tegen de droogte. Heeft eetbare vruchten die qua vorm op een framboos lijken. We kunnen u ook een soort leveren dat geen vruchten draagt. Hiervoor gelden dezelfde prijzen. De bomen worden standaard geleverd met een bamboerek van 150 bij 150 cm.

Dak Liquidambar

De Liquidambar styracilfua is de laatste jaren pas als dakvorm gekomen. Deze Zuid-Europese boom is de laatste jaren enorm populair geworden. Dit komt om zijn prachtige herfst kleuren die van vuurrood tot diep paars lopen. Veder komt er in de Liquidambar bijna geen luis voor wat hem uitermate geschikt maakt voor boven een terras. Wij kunnen deze boom in onderstaande maten leveren;