Bodemdekkers

Bodemdekkers

Wie wil er nu geen onderhoudsvriendelijke tuin? Ook bij u is dat mogelijk! Bodembedekkende planten lenen zich hier uitstekend voor. Bodembedekkende planten kunnen heesterachtige maar ook vaste planten zijn. We maken je graag wegwijs.

Over Bodemdekkers

Met bodembedekkers creëert u een mooie groene onderhoudsarme tuin. Het belangrijkste kenmerk is dat deze het onkruid onderdrukken. U hoeft dus minder te schoffelen of onkruid te plukken. Wanneer de planten een mooi ondoordringbaar tapijt hebben gevormd komt er zelfs maar een enkele keer onkruid doorheen. Dit betekent dus zelfs minder onderhoud dan een gazon, dat soms meerdere keren in de week gemaaid dient te worden of een terras waar u het onkruid tussen de tegels vandaan probeert te krijgen, geen prettig klusje.

Aanplant van bodembedekkers

Bij het aanplanten van een vak met bodembedekkers adviseren wij voldoende planten per vierkante meter aan te schaffen. Meer planten per vierkante meter betekent in de praktijk dat het plantvak sneller gesloten en daardoor onderhoudsvrij is. Bezuinig daarom niet op een paar planten. Op termijn scheelt het veel werk. Bij elke (bodembedekkende) plant die op onze webwinkel staat, vindt u in een schemaatje een reëel aantal planten dat wij per vierkante meter aanraden te planten.

Het is belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Omspitten en bemesten met een goede compost of champignonmest geeft de planten een vliegende start!

Naam Bloemkleur Standplaats Blad Hoogte Stuks per m2 Prijs per stuk
Vinca minor Blauw/Paars Schaduw/Half Schaduw Groen, Groenblijvend 25CM 8 € 0.65
Vinca minor Wit Schaduw/Half Schaduw Groen, Groenblijvend 25CM 8 € 0.70
Pachysandra terminalis Wit Schaduw/Half Schaduw Groen, Groenblijvend 25CM 8 € 0.60
Pachysandra terminalis Wit Volle zon Groen, Groenblijvend 25CM 8 € 0.70
Waldsteinia ternata Geel Schaduw/Half Schaduw Groen, Groenblijvend 15CM 8 € 0.65
Lavendel Blauw/Paars Zon/Half Schaduw Groen, Groenblijvend 30/40 CM 8 € 0.75
Alchemilla mollis Geel Zon/Half Schaduw Groen 30/40CM 8 € 0.75